A távolság varázsereje

Egy gyönyörű asszony évekig járt a férjével együtt az orvoshoz, mert nem született gyerekük. Már mindent megpróbáltak, és mindenféle kezelésnek alávetették magukat. Minden eredmény nélkül. Kiderült a hosszadalmas és részletes vizsgálatok során, hogy a férfi nem képes gyermeket nemzeni. Az asszonynak nem volt bátorsága megmondani az eredményt a férfinek. Rendszeresen járt továbbra is a nőgyógyászához, abban reménykedett, hogy talán mégis segítenek a kezelések.
A férjének hamarosan kiküldetésbe kellett menni külföldre, legalább fél évre. Nehéz szívvel engedte útjára, az asszony. Naponta telefonon beszélgettek egymással, így talán könnyebb elviselni a külön élés időszakát. Szorgalmasan járt továbbra is az orvoshoz.
Letelt végre a fél év, a férfit a repülőtéren sugárzó arccal várta a felesége. Boldogan ölelte magához. Másnapra a nőgyógyászhoz volt bejelentkezve az asszony, a férje elkísérte. A rutin vizsgálat után még várni kellett egy kicsit, egy leletre. Mikor elkészült, az orvos behívta őket, és örömmel közölte, hogy az asszony gyermeket vár. Már két hónapos terhes.
- De hát hogyan lehetséges ez? Évekig próbálkoztunk mindhiába! – Csodálkozott el a férfi, és gyanakodva nézett a nőre.
- Látja kedves uram, mit tesz a távolság! Ahol az orvostudomány csődöt mond, azt megoldja egy kis távolság! –
Mondta az orvos. Nagyon is jól tudta, hogy mi történt, nem véletlenül járt hozzá fél éven keresztül ez a gyönyörű és kívánatos asszony.

2008. február 11.