A félreértés

Szeretjük a természetet, a szabad levegő tisztaságát, az erdők hangjait, a rétek sokszínűségét. Ezért elhatároztuk, hogy a barátainkkal kitelepülünk sátrakkal a szomszédos falu határában lévő tó partjára.
Gyönyörű szép nap volt, vakított a víz, ahogy a sugarak érték a felületét. Millió apró hal úszkált a felszínen, nem törődve a világon semmivel. Csuda jól érezték magukat.
A parton két jegenyesor között, az árnyékban állítottuk fel a sátrakat. Annyit nevettünk egymás ügyetlenségén, hogy estére egészen elfáradtunk.
Amíg mi lányok berendeztük gumimatracokkal és takarókkal a sátrakat, addig a fiúk tüzet raktak. Sütöttünk szalonnát és kolbászt vacsorára, jól belaktunk.
Telihold volt, a csillagokat tisztán lehetett látni. Nem lett teljesen sötét, pont kellemes idő volt arra, hogy kibeszélgessük magunkat. A gyerekeket már rég lefektettük, mire mi felnőttek is nyugovóra tértünk. A sátrunk két fülkéből állt, az egyikben a fiunk, a másikban mi ketten kényelmesen elfértünk.
Nagyon nyugtalanul aludtam. Minden porcikám fájt, nem tudtam, hogy miért. Persze félálomban az ember lánya nem kapcsol azonnal. A matracból elszökött a levegő, a puszta föld volt alattam, minden göröngyével. Hát csoda, hogy fájt a derekam? Mocorgásomra a párom is felébredt, és a segítségemre sietett. A lábpumpával felfújta a matracot. Hála neki, újra aludhattam nyugodtan. De nem sokáig! A levegőt nem tartotta meg a matrac, állandóan leengedett. Férjem újra és újra felpumpálta mérgesen. Nem is tudom, hogy hányszor. Persze reggel megint a földön ébredtem, minden fájdalmammal. Meggyötört ábrázattal másztam ki a sátorból. Nagyot néztek a barátaink, és a hátam mögött sustorogtak. Vajon mi baj lehet? Gondoltam magamban. A férjem sem tudott a furcsa viselkedésre magyarázatot találni. Végül rákérdezett a barátjára, hogy mi történt, miért néznek ránk ilyen furcsán? Ő pedig elárulta, hogy nem tudják elképzelni sem, (igazából elképzelték) hogy mit csináltunk egész éjjel a sátorban. Csak lihegést, fújtatást és sugdosást lehetett kihallani. Kicsit irigykedve hozzátette még, hogy igazán nagy étvágyatok van, hogy egész éjjel bírtátok energiával.
Nekünk persze eszünkbe se jutott, hogy a kiszűrődő hangokat így félre lehet érteni.

2008. augusztus 27.