Életre ítélve

Két fiatal férfi áll a Mennyország kapujában, bebocsátást kérve. Szent Péter megjelenik és megkérdezi az elsőt:
- Mondd fiam, mi történt veled, hogy ilyen fiatalon ide kerültél?-
- Motorbalesetem volt.- Válaszolta kérdésre az ifjú.
- Hogyan történt?-
- A Mátrában a szerpentinen motoroztam és az egyik kanyar után frontálisan ütközött velem egy másik motoros. Azután egy sötét alagúton át érkeztem ide. Én most meghaltam? Ha igen, nagyon szeretnék bemenni.-
Szent Péter szélesre tárta a Mennyország kapuját és betessékelte a fiút. Utána a következő férfiúhoz fordult:
- Te fiam, miért érkeztél? Elég rosszul nézel ki!-
- Én is nagyon szeretek motorozni... -
- Neked is motorbaleseted volt?-
- Igen... én voltam, aki ütközött az előbbi fiú motorjával.-
- Mondd el részletesen!- Szólt mennydörgő hangon Szent Péter.
- Imádom a száguldást! Ilyen utakon, mint a szerpentin, pláne! Még egy kamerát is felszereltem a motorra, hogy otthon is végig nézhessem még egyszer!- Lelkesedett a fiú.
- Az autósok túlzottan óvatoskodtak, ezért sokszor kellett előzgetni őket, hogy a sebességet tartani tudjam. Az egyik kanyarban kisodródtam és pont szembejött velem az a másik motoros. Nem volt időm visszamenni a saját sávomba és összeütköztem vele. Nagyon megsérültem, leszakadt a karom, összetörtek a csontjaim, belső zúzódásaim vannak. Ezért én is szeretnék bejutni a Mennyország kapuján.-
- Nem lehet!- Dörrent rá a kapu őrzője.- Neked nagyon nagy a bűnöd! Nagyon sokáig kell még vezekelned!-
- Akkor most a pokolba kerülök?-
- Szó sem lehet róla! Túl jó dolgod lenne neked ott! Életre ítéllek!

Hírek:

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a fiatal motorost, aki frontálisan ütközött egy vétlen, az útviszonyoknak megfelelően vezető motorossal, aki a baleset következtében a helyszínen meghalt.
Halált okozó közúti veszélyeztetés, a közlekedési szabályok halmozott megszegése a vád. A maradandó sérüléseket szenvedett motoros saját kamerájával rögzített felvételt döntő bizonyítékként értékelték.
A vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen, a maradandó sérülésekre hivatkozva. A bíróság a fellebbezést elutasította.

2008. május 18.